Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Graveland

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies s-Graveland biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en bestudeert wat de opties zijn. Het onderzoek laat jouw zien welke opties het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies beschrijven ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in s-Graveland die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-graveland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Graveland (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geef je inzicht in diverse duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energie-expert. Professionele adviesbedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te zoeken van professionele energieadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met opties die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in s-Graveland.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf komt op locatie en stelt vast welke groene maatregelen gunstig zijn. Kort daarop mailt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen check je eigenschappen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Graveland laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur s-Graveland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare energieadviseur. Het is aan te raden om een adviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder lees je adres-informatie van mogelijk interessante specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Wijdemeren. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Sander DuurzaamHerenweg 171244PTAnkeveen
AenTTCypergrasweg 1 D1313AKAlmere
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Geijsel Kroon MakelaardijHoger Einde-Noord 311191ADOuderkerk aan de Amstel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio s-Graveland

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Graveland die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bieden we informatie rondom de meest geschikte duurzame oplossingen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in s-Graveland

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1700,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12050,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4915,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3210,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€58,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €17,25€31,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in s-Graveland is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand tref je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp s-Graveland: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie, Essent en Delta, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in s-Graveland kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in s-Graveland. Onderstaand delen we daarom een schema met relevante en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in s-Graveland!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel s-Graveland: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in s-Graveland

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in s-Graveland.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan dak, gevel, ramen, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wijdemeren biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijdemeren vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening s-Graveland afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Ouderkerk aan de Amstel, Ankeveen en Loosdrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijdemeren.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in s-Graveland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Graveland?

Dit energie maatwerkadvies s-Graveland is een rapport met verschillende opties voor het verduurzamen van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €210,00 – €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in s-Graveland te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in s-Graveland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie