Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kortenhoef

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Kortenhoef is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport delen ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het energieplan is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp toont het rapport de kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kortenhoef die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kortenhoef

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde adviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kortenhoef (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van voorzetwanden en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energieadviseur. Ervaren bedrijven check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te vragen van ervaren bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kortenhoef.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur loopt door de woning en onderbouwt welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel toont het rapport bijzonderheden als de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kortenhoef laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Kortenhoef vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een specialist nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand check je adres details van mogelijk interessante bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Wijdemeren. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Sander DuurzaamHerenweg 171244PTAnkeveen
AenTTCypergrasweg 1 D1313AKAlmere
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Geijsel Kroon MakelaardijHoger Einde-Noord 311191ADOuderkerk aan de Amstel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Kortenhoef

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kortenhoef waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand check je de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonneboiler.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kortenhoef

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3460,00€470,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11650,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5495,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3060,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€365,00€42,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €500,00€45,50 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Kortenhoef is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Kortenhoef: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco en Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Kortenhoef laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 t/m €425,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Kortenhoef. In het gedeelte hieronder delen we daarom een overzicht met impactvolle en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Kortenhoef!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Kortenhoef: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kortenhoef

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder tref je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Kortenhoef.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, ramen, vloer, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wijdemeren heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijdemeren kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kortenhoef bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Lijnden, s-Graveland en Ouderkerk aan de Amstel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijdemeren.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Kortenhoef

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kortenhoef?

Het energie maatwerkadvies Kortenhoef is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel het budget en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 tot en met €330,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kortenhoef aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Kortenhoef voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie