Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Weststellingwerf

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Weststellingwerf is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies vind je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je het budget, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Weststellingwerf die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-weststellingwerf

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele expert. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Weststellingwerf (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geef je inzicht in alle vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Geschikte adviesbureaus check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes te verkrijgen van erkende energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Weststellingwerf.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals het kostenplaatje, het rendement en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Weststellingwerf laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Weststellingwerf vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is verstandig om een energie expert nabij jouw woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Weststellingwerf. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wassenaar in2energieAengwirderweg 1008459BPLuinjeberd
W.Y. van de LagewegBjirkestrjitte 68531ZCLemmer
EnerkorpHerenweg 178536TNOosterzee
De Duurzame Specialisten B.V.Abe Lenstra boulevard 348448JBHeerenveen
De Bouwfysica Specialistde Potten 68446LZHeerenveen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Weststellingwerf

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Weststellingwerf waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand noemen we de meest interessante duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over verduurzamingsmaatregelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Weststellingwerf

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3615,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6875,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5450,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3300,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€59,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €35,00€35,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Weststellingwerf is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte check je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Weststellingwerf: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice en Oxxio, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.100 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Weststellingwerf bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 t/m €550,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Weststellingwerf. In dit blokje delen we daarom een overzicht met effectieve en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Weststellingwerf!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Weststellingwerf: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Weststellingwerf

De meeste panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje doorzoek je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Weststellingwerf.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van dak, vloer, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Weststellingwerf biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Weststellingwerf kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Weststellingwerf opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Steenwijkerland, Ooststellingwerf en De Fryske Marren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Weststellingwerf.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Weststellingwerf

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Weststellingwerf?

Dit energie maatwerkadvies Weststellingwerf is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke keuzes jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 – €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €275,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Weststellingwerf aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Weststellingwerf voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie