Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hieslum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hieslum kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport toont aan welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport doorzoek je heel specifiek de kosten en het rendement van de potentiële maatregelen. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hieslum die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hieslum

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve adviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hieslum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een overzicht met innovatieve maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van muurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige energieadviseur. Objectieve adviesbedrijven vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om verschillende offertes op te zoeken van gekwalificeerde energie adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hieslum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur neemt de woning op en stelt vast welke investeringen gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hieslum laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hieslum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke expert. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de omgeving te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder check je contactgegevens van betrouwbare vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hieslum

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hieslum die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hieslum

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4235,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4865,00€565,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4555,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3305,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€52,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,40€7,80 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Hieslum is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hieslum: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Eneco & Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio, United Consumers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hieslum laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €220,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hieslum. Hieronder vind je om die reden een weergave met belangrijke en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Hieslum!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Hieslum: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Hieslum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen wij bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hieslum.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hieslum opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Allingawier, Parrega en Exmorra).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hieslum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hieslum?

Het energie maatwerkadvies Hieslum is een rapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan geeft per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €225,00 t/m €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €230,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Hieslum aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hieslum voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie