Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Parrega

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Parrega kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en beoordeelt de diverse opties. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Parrega die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-parrega

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verminderen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve energie-expert. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Parrega (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve adviseur. Erkende adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van neutrale vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een advies met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Parrega.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt op locatie en calculeert welke maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Parrega laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Parrega vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder doorzoek je adres details van goede experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Parrega

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Parrega waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids noemen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over aardwarmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Parrega

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3370,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5075,00€1075,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5330,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3165,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€39,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,15€6,85 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Parrega is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder lees je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Parrega: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Eneco, GreenChoice & Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Parrega laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.350 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Parrega. In de box hieronder check je een schema met doelgerichte en niet al te dure duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Parrega!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Parrega: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Parrega

Alle woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand lees je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Parrega.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Parrega gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Exmorra, Dedgum en Ferwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Parrega

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Parrega?

Dit energie maatwerkadvies Parrega is een adviesplan met suggesties voor het vergroenen van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de verwachte prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot wel €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Parrega te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Parrega voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie