Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ferwoude

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ferwoude biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energieplan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies tref je in detail het kostenplaatje en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een plan met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp vind je een kostenbegroting wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ferwoude die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ferwoude

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verlagen. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze professional bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ferwoude (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport helpt je op weg met alle verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energieadviseurs kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om enkele offertes aan te vragen van objectieve energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met opties die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Ferwoude.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist komt thuis langs en onderbouwt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop mailt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel bekijk je aspecten zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ferwoude laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Ferwoude vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. Het is slim om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand lees je contactgegevens van kwalitatieve adviseurs die actief zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ferwoude

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ferwoude waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bespreken we de meest populaire duurzame oplossingen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Ferwoude

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1785,00€100,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11525,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5460,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2990,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€47,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €420,00€50,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Ferwoude is een slimme investering. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder verstrekken we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ferwoude: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco & Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Ferwoude bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €4.000 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 t/m €325,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ferwoude. In dit blokje doorzoek je een overzicht met handige en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ferwoude!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Ferwoude: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het plan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Ferwoude

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje verstrekken we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Ferwoude.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ferwoude vergelijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Gaast, Hieslum en Allingawier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Ferwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ferwoude?

Dit energie maatwerkadvies Ferwoude is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Ferwoude te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ferwoude voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie