Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Allingawier

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Allingawier is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en omschrijft wat er mogelijk is. Het plan is concreet en vertelt welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport tref je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het rapport is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel lees je de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Allingawier die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-allingawier

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minderen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiecoach / deskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Allingawier (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren energieadviseur. Ervaren experts kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes aan te vragen van gediplomeerde adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Allingawier.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en checkt welke groene maatregelen passen bij de woning. Niet veel later mailt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel beschrijven ze onderdelen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Allingawier laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Allingawier vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren expert. Het is slim om een energie expert nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder bieden we contactgegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Allingawier

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Allingawier die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand kan je aan de slag met de beste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Allingawier

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4495,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4595,00€935,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4860,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2865,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€445,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Allingawier is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder verstrekken we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Allingawier: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.800 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Allingawier laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Deze constructie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.550 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Allingawier. Hieronder delen we daarom een lijst met effectieve en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Allingawier!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Allingawier: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Allingawier

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje doorzoek je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Allingawier.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van gevel, dak, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Allingawier bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Idsegahuizum, Exmorra en Piaam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Allingawier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Allingawier?

Dit energie maatwerkadvies Allingawier is een energieplan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit document een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €245,00 tot en met €320,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Allingawier aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Allingawier voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie