Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Idsegahuizum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Idsegahuizum is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en onderzoekt de diverse opties. Het energieplan geeft inzicht in welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de potentiële duurzame keuzes. Het plan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Idsegahuizum die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-idsegahuizum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energie-expert. Deskundige en ervaren energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Idsegahuizum (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft een overzicht met alle maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het plaatsen van isolatie op buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale energie-expert. Erkende adviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes te ontvangen van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Idsegahuizum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt langs en berekent welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan krijg je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel bekijk je informatie zoals het kostenplaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Idsegahuizum laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Idsegahuizum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder delen we adres details van mogelijk interessante specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Idsegahuizum

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Idsegahuizum met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder noemen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnestroom opwekken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Idsegahuizum

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3585,00€475,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10700,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4995,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2875,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€41,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,75€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Idsegahuizum is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte ontdek je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Idsegahuizum: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, Engie, Vattenfall & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Idsegahuizum aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost je circa €3.700 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Idsegahuizum. Hieronder delen wij een lijst met populaire en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Idsegahuizum!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Idsegahuizum: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Idsegahuizum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Idsegahuizum.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van dak, (spouw)muur, wanden, ramen, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân hanteert mogelijk nog extra individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Idsegahuizum afsluiten in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Kornwerderzand, Piaam en Cornwerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Idsegahuizum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Idsegahuizum?

Een energie maatwerkadvies Idsegahuizum is een energieplan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €235,00 tot en met €330,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Idsegahuizum te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Idsegahuizum voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie