Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kornwerderzand

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Kornwerderzand is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en beoordeelt de diverse opties. Het rapport toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies beschrijven ze gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een verslag met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Kornwerderzand die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kornwerderzand

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken. Deze professional loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende adviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kornwerderzand (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Ervaren maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een complete samenvatting met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kornwerderzand.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist bezoekt je aan huis en checkt welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Kort daarop krijg je een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kornwerderzand laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kornwerderzand vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een adviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel lees je naam + adresgegevens van professionele experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kornwerderzand

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kornwerderzand waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand check je goede energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over spouwmuur isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kornwerderzand

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4525,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5925,00€870,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4830,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3080,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€385,00€29,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,25€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Kornwerderzand is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand verstrekken we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Kornwerderzand: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Essent of Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Kornwerderzand bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.400 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 t/m €425,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Kornwerderzand. Bijgaand delen wij een lijstje met populaire en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Kornwerderzand!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Kornwerderzand: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Kornwerderzand

De meeste panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Kornwerderzand.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kornwerderzand bekijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Witmarsum, Cornwerd en Pingjum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Kornwerderzand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kornwerderzand?

Het energie maatwerkadvies Kornwerderzand is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €185,00 tot ongeveer €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €230,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Kornwerderzand te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kornwerderzand voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie