Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Cornwerd

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Cornwerd biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport delen ze nauwkeurig de kosten en baten van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een energieadvies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Cornwerd die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-cornwerd

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Cornwerd (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een schema met bruikbare vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. De juiste bedrijven kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes te zoeken van onafhankelijke adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een schema met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Cornwerd.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert neemt de woning op en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop ontvang je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je randzaken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Cornwerd laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Cornwerd vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand behandelen we adresgegevens van mogelijk interessante bedrijven die werken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Cornwerd

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Cornwerd waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest geschikte maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over zonnepanelen kopen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Cornwerd

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2020,00€335,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10625,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4540,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3160,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€370,00€43,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1375,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Cornwerd is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder noemen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Cornwerd: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Engie, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Cornwerd laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.100 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Cornwerd. In de box hieronder vind je een lijstje met praktische en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Cornwerd!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Cornwerd: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het concept plan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Cornwerd

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Cornwerd.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Cornwerd opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Pingjum, Makkum en Zurich).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Cornwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Cornwerd?

Het energie maatwerkadvies Cornwerd is een advies met aanbevelingen voor het vergroenen van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan behandelt per maatregel het budget en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit document een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €245,00 – €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €260,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Cornwerd aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Cornwerd voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie