Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zurich

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zurich biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan tref je in detail de initiële investering en het rendement van de diverse duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zurich die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zurich

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist. Professionele en objectieve energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zurich (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geef je inzicht in innovatieve maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Geschikte experts vind je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om enkele offertes op te zoeken van gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met investeringen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zurich.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan stuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zurich laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zurich vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een adviesbureau rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel vind je gegevens van professionele vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zurich

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zurich die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder noemen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Check ook meer informatie over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zurich

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3570,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6615,00€1000,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4685,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3075,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€48,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €36,50€26,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Zurich is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder noemen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Zurich: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie & Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.550 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Zurich kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is er al voor €3.400 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Zurich. Onderstaand lees je een lijst met populaire en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zurich!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Zurich: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het advies geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Zurich

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen wij praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Zurich.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Zurich afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Wons, Kornwerderzand en Witmarsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Zurich

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zurich?

Dit energie maatwerkadvies Zurich is een advies met verschillende opties voor het duurzamer maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot €315,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zurich te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zurich voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie