Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Piaam

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Piaam biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke alternatieven passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze grondig de kosten en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het energieplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de investering, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Piaam die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-piaam

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minderen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Piaam (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een schema met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, binnen- of buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Objectieve adviesbureaus kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om verschillende offertes te vragen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Piaam.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau komt bij je thuis en zoekt uit welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel vind je onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Piaam laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Piaam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is goed om een specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder check je adres details van goede maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Piaam

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Piaam die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand behandelen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Piaam

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2265,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4385,00€850,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5020,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2940,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€34,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Piaam is een slimme investering. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder vind je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Piaam: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, Essent, Vattenfall en Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Piaam laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.600 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Piaam. Bijgaand tref je een schema met krachtige en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Piaam!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Piaam: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Piaam

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje check je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Piaam.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Piaam afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Cornwerd, Gaast en Makkum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Piaam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Piaam?

Een energie maatwerkadvies Piaam is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 tot en met €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €255,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Piaam op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Piaam voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie