Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dedgum

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Dedgum kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport geeft inzicht in welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan tref je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie kun je meer info vinden over de investering, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Dedgum die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dedgum

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve specialist op het gebied van energie. Professionele en ervaren energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dedgum (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van de buitengevel en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie specialisten check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om 2 of 3 offertes op te vragen van gecertificeerde vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Dedgum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt op locatie en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan stuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Dedgum laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Dedgum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een objectieve vakman. Het is beter om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder lees je adres-informatie van kwalitatieve adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Dedgum

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dedgum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand check je de beste maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over zonneboilers.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Dedgum

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1865,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6215,00€800,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5035,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3335,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€20,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €20,75€30,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Dedgum is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder behandelen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dedgum: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco & Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €4.600 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Dedgum laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 – €450,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Dedgum. Onderstaand doorzoek je een aantal impactvolle en voordelige energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Dedgum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Dedgum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Dedgum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder doorzoek je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Dedgum.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van dak, (spouw)muur, ramen, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Dedgum aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Ferwoude, Tjerkwerd en Hieslum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Dedgum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dedgum?

Een energie maatwerkadvies Dedgum is een energieplan met suggesties voor het verduurzamen van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies behandelt per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Middels dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €225,00 t/m €335,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Dedgum op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Dedgum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie