Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Poppenwier

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Poppenwier biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het plan laat jouw zien welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Poppenwier die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-poppenwier

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In dit rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve vakman. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Poppenwier (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft een overzicht met diverse duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Deskundige adviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Poppenwier.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en analyseert welke maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Poppenwier laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Poppenwier vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een energieadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder delen we adres-informatie van kwalitatieve maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Poppenwier

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Poppenwier waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand delen we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Poppenwier

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3380,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10375,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4760,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3185,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€58,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €440,00€49,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Poppenwier is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder delen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Poppenwier: betaalbaar en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie & United Consumers, Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.150 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Poppenwier laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.800 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 – €475,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Poppenwier. In dit blokje verstrekken we een lijstje met effectieve en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Poppenwier!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Poppenwier: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Poppenwier

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder onderzoek je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Poppenwier.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan vloer, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Poppenwier opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Friens, Tersoal en Jirnsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Poppenwier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Poppenwier?

Het energie maatwerkadvies Poppenwier is een plan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke opties de meeste besparing opleveren. Via dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot €325,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Poppenwier aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Poppenwier voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie