Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Weidum

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Weidum biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en analyseert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies onderschrijven ze gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is ontworpen voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de investering, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Weidum die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-weidum

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energieadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Weidum (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een schema met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerk adviseur. Erkende adviesbedrijven vind je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om verschillende offertes te zoeken van gekwalificeerde energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Weidum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs komt langs en rekent uit welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen vind je details zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Weidum laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Weidum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder bieden we adres-informatie van professionele vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Leeuwarden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Weidum

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Weidum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids delen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Weidum

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4280,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4235,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5200,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3025,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€59,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Weidum is een slimme investering. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Weidum: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Engie, GreenChoice & Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.800 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Weidum kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.850 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 – €525,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Weidum. Hieronder doorzoek je een lijstje met effectieve en voordelige vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Weidum!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Weidum: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Weidum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand delen we praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Weidum.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van wanden, dak, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Weidum vergelijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Easterwierrum, Bears en Mantgum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Weidum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Weidum?

Dit energie maatwerkadvies Weidum is een besparingsplan met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €195,00 t/m €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Weidum te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Weidum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie