Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leeuwarden

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Leeuwarden biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen bekijk je in detail de totale kosten en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in de investering, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Leeuwarden die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-leeuwarden

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het document wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leeuwarden (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van muurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende adviseur. Deskundige energie specialisten zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te zoeken van ervaren experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Leeuwarden.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en berekent welke opties aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later mailt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de investering, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Leeuwarden laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Leeuwarden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde expert. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel check je adresgegevens van mogelijk interessante experts die werken in de gemeente Leeuwarden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Leeuwarden

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leeuwarden waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand check je de belangrijkste maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Leeuwarden

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1485,00€380,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10925,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4735,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3105,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€30,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,90€6,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Leeuwarden is een slimme investering. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte noemen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leeuwarden: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Eneco, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.450 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Leeuwarden bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.650 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 t/m €325,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Leeuwarden. Onderstaand vind je daarom een lijstje met praktische en voordelige energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Leeuwarden!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Leeuwarden: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Leeuwarden

Alle huizen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje delen we handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Leeuwarden.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Leeuwarden opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Harlingen, Terschelling en Dantumadiel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Leeuwarden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leeuwarden?

Een energie maatwerkadvies Leeuwarden is een adviesrapport met een plan van aanpak voor de vergroening van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 – €330,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €260,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Leeuwarden op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Leeuwarden voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie