Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eagum

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Eagum is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en bestudeert de diverse opties. Het energieadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport vind je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel lees je de minimale prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Eagum die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eagum

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde adviseur. Professionele en onpartijdige energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eagum (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport bevat een weergaven van uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. Deskundige adviesbureaus check je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is goed om diverse offertes op te zoeken van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een opsomming met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Eagum.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt langs en checkt welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan krijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel check je details zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eagum laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Eagum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele maatwerkadviseur. Het is wijs om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand lees je gegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Leeuwarden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Eagum

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eagum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de beste maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over CV-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Eagum

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1555,00€245,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6195,00€890,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5385,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2855,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€51,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,25€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Eagum is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder bekijk je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Eagum: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco, Essent of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.950 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Eagum kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €4.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 t/m €375,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Eagum. In dit blokje vind je een aantal relevante en goedkope maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Eagum!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Eagum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Eagum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand onderzoek je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Eagum.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan dak, gevel, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Eagum opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Warten, Idaerd en Warstiens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Eagum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eagum?

Een energie maatwerkadvies Eagum is een energieplan met suggesties voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de investering en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot en met €295,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Eagum te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Eagum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie