Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Warten

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Warten is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het plan check je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde duurzame keuzes. Het energierapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Warten die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-warten

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Warten (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. De juiste adviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om enkele offertes op te zoeken van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een complete samenvatting met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Warten.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt thuis langs en checkt welke maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop ontvang je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel check je kenmerken zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Warten laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Warten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder bieden we adres details van betrouwbare experts die huizen inspecteren in de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Warten

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Warten die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder vind je de belangrijkste maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Warten

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4395,00€450,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10975,00€675,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5160,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2950,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€330,00€22,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €35,00€29,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Warten is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand check je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Warten: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco, Essent of Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Warten laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 t/m €475,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Warten. In de box hieronder verstrekken we een aantal handige en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Warten!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Warten: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Warten

Alle woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder check je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Warten.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan dak, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Warten vergelijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Hoorn, Warstiens en Oosterend).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Warten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Warten?

Dit energie maatwerkadvies Warten is een advies met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan biedt per maatregel het budget en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot wel €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Warten aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Warten voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie