Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Warstiens

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Warstiens geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat er mogelijk is. Het energieplan laat jouw zien welke investeringen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies check je overzichtelijk de kosten en baten van de uitgezochte duurzame opties. Het plan is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze check je de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Warstiens die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-warstiens

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te drukken. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare vakman. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Warstiens (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geef je inzicht in innovatieve maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Erkende EPA-adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om 2 of 3 offertes aan te vragen van onafhankelijke energie experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Warstiens.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau neemt de woning op en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel check je details zoals het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Warstiens laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Warstiens vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie specialist. Het is wijs om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder delen we naam + adresgegevens van betrouwbare energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Warstiens

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Warstiens met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder beschrijven we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonneboilers.

Het comfort van een energiezuinige woning in Warstiens

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1980,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6310,00€855,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4775,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3200,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€54,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,35€7,60 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Warstiens is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Warstiens: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, Eneco, Budget Energie of Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Warstiens bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is er al voor €3.050 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €150,00 tot €550,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Warstiens. In de box hieronder lees je een lijst met impactvolle en betaalbare duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Warstiens!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Warstiens: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Warstiens

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bieden we praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Warstiens.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Warstiens opvragen in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Oosterend, Wergea en Grou).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Warstiens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Warstiens?

Dit energie maatwerkadvies Warstiens is een plan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €215,00 t/m €290,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Warstiens aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het appartementencomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Warstiens voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie