Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterend

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterend biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan doorzoek je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de populaire investeringsopties. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oosterend die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterend

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minderen. In het advies wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energiedeskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterend (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport helpt je op weg met innovatieve energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Professionele specialisten kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om 2 of 3 offertes aan te vragen van professionele energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oosterend.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke opties doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze informatie zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterend laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oosterend vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende maatwerkadviseur. Het is beter om een energie expert uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder tref je namen en adressen van mogelijk beschikbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Terschelling. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oosterend

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterend waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder noemen we goede duurzame oplossingen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Oosterend

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2410,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10100,00€725,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4865,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3270,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€52,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,80€7,10 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Oosterend is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder ontdek je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oosterend: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco, Essent & United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €6.000 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Oosterend laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.900 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 tot €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Oosterend. Hieronder check je een overzicht met impactvolle en voordelige energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oosterend!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oosterend: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Oosterend

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje delen wij een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oosterend.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Terschelling heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oosterend gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Formerum, Grou en Lies).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oosterend

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterend?

Dit energie maatwerkadvies Oosterend is een rapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door middel van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot ongeveer €305,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €275,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterend op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oosterend voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie