Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Formerum

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Formerum biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat er mogelijk is. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen delen ze in detail het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Formerum die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-formerum

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energiecoach / deskundige. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Formerum (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitengevels met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde adviesbedrijven vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om 2 of 3 offertes op te vragen van neutrale adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Formerum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en inspecteert welke werkzaamheden gunstig zijn. Op basis hiervan ontvang je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Formerum laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Formerum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren adviseur. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand tref je gegevens van betrouwbare energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Terschelling. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Formerum

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Formerum waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids introduceren we de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Formerum

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3445,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5500,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5035,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2870,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€50,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1000,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Formerum is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte ontdek je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Formerum: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent of Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Formerum kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.750 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Formerum. Bijgaand doorzoek je een weergave met populaire en interessant geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Formerum!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Formerum: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Formerum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder tref je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Formerum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Terschelling biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Formerum afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Midsland, Lies en Striep).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Formerum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Formerum?

Dit energie maatwerkadvies Formerum is een adviesplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke keuzes de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot ongeveer €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €250,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Formerum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Formerum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie