Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midsland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Midsland is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent de verschillende optie. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies check je grondig de kosten en het rendement van de uitgezochte investeringsopties. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per keuze toont het rapport het budget, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Midsland die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-midsland

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele specialist. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midsland (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies biedt een lijst met innovatieve vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie-specialist. Gekwalificeerde bedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te vragen van gekwalificeerde vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met opties die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Midsland.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt bij je thuis en rekent uit welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop krijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen check je onderwerpen zoals het financiële plaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Midsland laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Midsland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve vakman. Het is beter om een adviesbureau uit de omgeving te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder check je contactgegevens van kwalitatieve experts die werken in de gemeente Terschelling. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Midsland

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midsland die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder delen wij de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen laten plaatsen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Midsland

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1710,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11400,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5380,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3355,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€44,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €23,00€27,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Midsland is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je genereren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder behandelen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Midsland: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Midsland aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er al voor €3.050 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Midsland. Onderstaand tref je een lijst met praktische en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Midsland!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Midsland: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het concept plan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Midsland

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder bieden we een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Midsland.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, gevel, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Terschelling biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Midsland opzoeken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Kaard, Striep en Baaiduinen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Midsland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midsland?

Een energie maatwerkadvies Midsland is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Middels dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €240,00 tot wel €290,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €265,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Midsland op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Midsland voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie