Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kaard

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Kaard kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en zoekt uit de diverse opties. Het rapport laat woningeigenaren zien welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport doorzoek je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een energierapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Kaard die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kaard

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energie-expert neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze expert loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele specialist. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kaard (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geef je inzicht in verschillende energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde energieadviseur. Gediplomeerde energie specialisten kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om verschillende offertes te zoeken van neutrale energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kaard.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt bij je thuis en beschrijft welke investeringen doeltreffend zijn. Kort hierop krijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je details zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Kaard laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kaard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energieadviseur. Het is aan te raden om een energieadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van mogelijke energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Terschelling. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kaard

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kaard die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand bespreken we de meest geschikte maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kaard

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1795,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5635,00€980,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5200,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2910,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€470,00€43,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,75€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Kaard is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Kaard: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Vandebron, Delta, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Kaard bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost je circa €3.300 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Kaard. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijstje met relevante en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Kaard!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Kaard: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Kaard

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje onderzoek je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Kaard.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van gevel, (spouw)muur, vloer, dak, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terschelling biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terschelling vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kaard gebruiken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Midlum, Baaiduinen en West-Terschelling).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terschelling.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Kaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kaard?

Het energie maatwerkadvies Kaard is een besparingsrapport met suggesties voor het vergroenen van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €205,00 – €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €255,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Kaard te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kaard voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie