Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midlum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Midlum kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport delen ze heel specifiek de kosten en baten van de diverse woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel check je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Midlum die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-midlum

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midlum (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een schema met bruikbare energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-expert. Geschikte energie specialisten kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes te ontvangen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Midlum.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt bij je thuis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Midlum laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Midlum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie specialist. Het is goed om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder verstrekken we naam + adresgegevens van erkende energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Harlingen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Midlum

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midlum die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand beschrijven we de belangrijkste duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over gevel isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Midlum

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2495,00€155,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€620,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4815,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2975,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€36,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €28,00€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Midlum is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder delen wij relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Midlum: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Vattenfall, Budget Energie & Vandebron, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Midlum bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.300 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Midlum. In de box hieronder delen wij een lijst met handige en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Midlum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Midlum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Midlum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder vind je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Midlum.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan ramen, wanden, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Harlingen biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Harlingen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Midlum afsluiten in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Sexbierum, West-Terschelling en Pietersbierum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Harlingen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Midlum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midlum?

Een energie maatwerkadvies Midlum is een plan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €210,00 tot en met €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €270,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Midlum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Midlum voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie