Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Pietersbierum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Pietersbierum is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de kansen liggen. Het energierapport stelt bloot welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies onderschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de diverse duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een plan met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Pietersbierum die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-pietersbierum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Pietersbierum (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport helpt je op weg met alle maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk adviseur. Professionele vakmensen zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om 2 of 3 offertes te verkrijgen van objectieve adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform krijg je een opsomming met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Pietersbierum.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Pietersbierum laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Pietersbierum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Het is goed om een adviesbureau uit de omgeving te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel behandelen we adres-informatie van kwalitatieve bedrijven die actief zijn in de gemeente Waadhoeke. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Pietersbierum

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Pietersbierum met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder introduceren we goede duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloer isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Pietersbierum

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3570,00€430,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11750,00€735,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5420,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3140,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€57,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €630,00€38,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Pietersbierum is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Pietersbierum: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall en Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Pietersbierum laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost je circa €3.550 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 – €450,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Pietersbierum. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal doelgerichte en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Pietersbierum!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Pietersbierum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het document deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Pietersbierum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder check je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Pietersbierum.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan ramen, gevel, (spouw)muur, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Pietersbierum vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Klooster Lidlum, Wijnaldum en Oosterbierum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Pietersbierum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Pietersbierum?

Het energie maatwerkadvies Pietersbierum is een adviesrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Pietersbierum aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Pietersbierum voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie