Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterbierum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterbierum kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies toont aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies check je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het rapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze check je de verwachte prijzen, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oosterbierum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterbierum

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te drukken. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energiedeskundige. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterbierum (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan bevat een weergaven van innovatieve duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerkadviseur. Gecertificeerde experts kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes aan te vragen van erkende maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een weergave met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oosterbierum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt thuis langs en bekijkt welke groene maatregelen gunstig zijn. Kort hierop ontvang je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je bijzonderheden als de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterbierum laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oosterbierum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Het is nuttig om een energie-specialist uit de omgeving te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder check je adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oosterbierum

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterbierum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder beschrijven we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oosterbierum

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3415,00€380,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10500,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4885,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3035,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€435,00€36,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €545,00€39,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Oosterbierum is een minimale vereiste. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Oosterbierum: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco & Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €4.850 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Oosterbierum bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Oosterbierum. Hieronder vind je een aantal doelgerichte en laag geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Oosterbierum!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Oosterbierum: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oosterbierum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bespreken we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oosterbierum.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van ramen, (spouw)muur, dak, gevel, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijk verschillende regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oosterbierum vergelijken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Tzummarum, Sexbierum en Firdgum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oosterbierum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterbierum?

Een energie maatwerkadvies Oosterbierum is een document met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met het kostenplaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 t/m €320,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterbierum te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oosterbierum voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie