Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Firdgum

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Firdgum is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het advies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een verslag met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze vind je de kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Firdgum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-firdgum

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve expert op het gebied van energie . Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Firdgum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een schema met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Gekwalificeerde energie specialisten zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te zoeken van objectieve adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Firdgum.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen lees je randzaken zoals de investering, de opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Firdgum laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Firdgum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige energie expert. Het is nuttig om een expert uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder bieden we gegevens van mogelijk beschikbare adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Firdgum

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Firdgum die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over LED-lampen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Firdgum

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1830,00€265,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10875,00€730,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5500,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2885,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€345,00€33,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1375,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Firdgum is een minimale vereiste. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder tref je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Firdgum: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Engie en Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Firdgum kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.450 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 – €350,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Firdgum. Bijgaand vind je om die reden een overzicht met krachtige en laag geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Firdgum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Firdgum: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Firdgum

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bieden we praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Firdgum.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan vloer, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Firdgum opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Hinnaard, Klooster Lidlum en Waaksens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Firdgum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Firdgum?

Het energie maatwerkadvies Firdgum is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 t/m €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €255,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Firdgum aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Firdgum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie