Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waaksens

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Waaksens biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en controleert wat er mogelijk is. Het energieadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het energierapport delen ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het energierapport is relevant voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

  • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
  • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
  • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
  • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
  • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
  • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
  • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Waaksens die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waaksens

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waaksens (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan helpt je op weg met innovatieve vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

  1. Energieadviseurs vergelijken

    Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

  2. Offertes opvragen en vergelijken

    Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om enkele offertes te zoeken van gekwalificeerde specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

  3. Bereid je voor met de woningcheck

    Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Waaksens.

  4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

    Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Kort hierop verkrijg je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je vragen stellen.

  5. Vakbedrijven zoeken

    De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Waaksens laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Waaksens vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is slim om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand vind je namen en adressen van goede energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Waaksens

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waaksens met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder bespreken we goede duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiator isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Waaksens

  1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
  2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
  3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
  4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
  5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1765,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11300,00€720,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4895,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3395,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€36,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1375,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Waaksens is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

  • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
  • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
  • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
  • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
  • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder ontdek je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

  • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Waaksens: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
  • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
  • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Essent, Budget Energie of Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

  • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.200 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
  • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
  • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
  • Interesse in zonnepanelen in Waaksens laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

  • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.500 inclusief installatie.
  • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
  • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
  • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

  • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
  • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
  • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Waaksens. Onderstaand doorzoek je een schema met populaire en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

  • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
  • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
  • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
  • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
  • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Waaksens!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Waaksens: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

  • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
  • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
  • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Waaksens

Alle huizen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen wij actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Waaksens.

  • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
  • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
  • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
  • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Waaksens opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Wjelsryp, Tzummarum en Spannum).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
  • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Waaksens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waaksens?

Een energie maatwerkadvies Waaksens is een adviesplan met aanbevelingen voor het vergroenen van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €240,00 t/m €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Waaksens op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Waaksens voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie