Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wjelsryp

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Wjelsryp zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke opties relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies bieden ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de bekende investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een advies met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wjelsryp die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wjelsryp

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met daarin duurzame oplossingen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wjelsryp (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies bevat een weergaven van verschillende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Erkende experts kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes op te vragen van neutrale adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wjelsryp.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en stelt vast welke investeringen passen bij de woning. Kort daarop verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel toont het rapport eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wjelsryp laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wjelsryp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energie expert. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel check je adres-informatie van goede adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Wjelsryp

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wjelsryp die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wjelsryp

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2075,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5075,00€1060,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5250,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3255,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€59,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,75€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Wjelsryp is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte verstrekken we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Wjelsryp: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice & Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Oxxio. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Wjelsryp laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Wjelsryp. In het gedeelte hieronder delen wij een weergave met impactvolle en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Wjelsryp!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Wjelsryp: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wjelsryp

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje vind je up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Wjelsryp.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, dak, ramen, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Wjelsryp bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Baard, Spannum en Easterlittens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Wjelsryp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wjelsryp?

Dit energie maatwerkadvies Wjelsryp is een adviesrapport met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies biedt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €220,00 tot wel €315,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €250,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Wjelsryp te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Wjelsryp voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie