Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baard

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Baard is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en deelt waar de kansen liggen. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport onderschrijven ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de potentiële duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het financiële plaatje, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Baard die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-baard

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale adviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baard (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport bevat een weergaven van diverse duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur. Deskundige adviesbedrijven zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes op te vragen van professionele energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Baard.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als een kostenbegroting, de besparing en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Baard laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Baard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand doorzoek je adres-informatie van erkende maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Leeuwarden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Baard

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baard waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids bespreken we de meest interessante duurzame oplossingen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Baard

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1635,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4850,00€910,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5445,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2900,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€475,00€30,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,50€32,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Baard is een slimme investering. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bekijk je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Baard: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent en United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta, Powerpeers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.950 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Baard laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €165,00 – €400,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Baard. Hieronder verstrekken we een schema met handige en betaalbare energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Baard!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Baard: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Baard

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bespreken we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Baard.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan gevel, wanden, vloer, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Baard opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Winsum, Easterlittens en Húns).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Baard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baard?

Dit energie maatwerkadvies Baard is een adviesrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot wel €330,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Baard aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Baard voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie