Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Easterlittens

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Easterlittens is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en bekijkt waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies bekijk je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geraamde kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Easterlittens die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-easterlittens

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Easterlittens (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke energieadviseur. Betrouwbare adviesbedrijven kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes te vragen van gediplomeerde energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een schema met maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Easterlittens.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en beschrijft welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Easterlittens laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Easterlittens vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel behandelen we namen en adressen van goede adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Easterlittens

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Easterlittens die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids check je de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over radiatorfolie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Easterlittens

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1675,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6985,00€870,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4575,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2980,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€50,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,00€30,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Easterlittens is een hele goede keuze. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Easterlittens: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Eneco, Budget Energie & Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Easterlittens kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €4.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Easterlittens. In dit blokje check je een overzicht met impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Easterlittens!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Easterlittens: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Easterlittens

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand delen wij actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Easterlittens.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van (spouw)muur, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Easterlittens afsluiten in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Húns, Baaium en Leons).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Easterlittens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Easterlittens?

Een energie maatwerkadvies Easterlittens is een energieplan inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 – €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Easterlittens op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Easterlittens voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie