Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baaium

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Baaium zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies bekijk je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energieadvies met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Baaium die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-baaium

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te drukken. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baaium (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Professionele adviesbedrijven kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om minimaal 2 offertes op te vragen van erkende adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een weergave met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Baaium.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en rekent uit welke groene maatregelen passen bij de woning. Kort hierop krijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Baaium laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Baaium vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde specialist. Wij adviseren om een expert uit de regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je adresgegevens van goede vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Baaium

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baaium waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand noemen we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over tochtstrips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Baaium

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1870,00€130,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10775,00€680,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5500,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3340,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€58,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €33,00€30,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Baaium is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder tref je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Baaium: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Eneco, Engie & Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.250 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Baaium laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.000 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 tot €375,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Baaium. In dit blokje delen wij een lijst met doelgerichte en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Baaium!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Baaium: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Baaium

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje delen wij praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Baaium.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, dak, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Baaium opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Leons, Wjelsryp en Baard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Baaium

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baaium?

Een energie maatwerkadvies Baaium is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €220,00 tot wel €285,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €265,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Baaium te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Baaium voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie