Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leons

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Leons zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan toont aan welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies tref je in detail de kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Leons die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-leons

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leons (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerk adviseur. Gediplomeerde adviesbedrijven vind je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van gecertificeerde energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Leons.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en analyseert welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen vind je bijzonderheden als een kostenbegroting, het rendement en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Leons laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Leons vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde adviseur. Het is beter om een energie expert uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand check je contactgegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Leons

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leons waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bespreken we de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over woning ventilatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Leons

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3500,00€465,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12025,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5010,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3390,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€360,00€27,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,25€29,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Leons is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte verstrekken we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Leons: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Budget Energie & Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.200 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Leons bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.000 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Leons. In dit blokje vind je een schema met populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Leons!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Leons: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Leons

De meeste panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder tref je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Leons.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Leons aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Lollum, Baard en Winsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Leons

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leons?

Een energie maatwerkadvies Leons is een energieadvies inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 – €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €280,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Leons aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Leons voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie