Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lollum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Lollum kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en controleert de diverse opties. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de populaire maatregelen. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een plan met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de investering, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lollum die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lollum

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energie-expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lollum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. De juiste energie specialisten kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om minimaal 2 offertes aan te vragen van betrouwbare bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een overzicht van energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lollum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Niet veel later stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Lollum laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Lollum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is raadzaam om een adviseur uit de omgeving te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder tref je adres details van betrouwbare energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Lollum

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lollum met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder kan je aan de slag met goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonneboiler.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Lollum

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3490,00€420,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5315,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3155,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€335,00€45,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €35,00€34,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Lollum is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder noemen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Lollum: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall & Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Lollum laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.350 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 t/m €350,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Lollum. In het gedeelte hieronder tref je een aantal praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Lollum!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Lollum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lollum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder lees je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Lollum.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan gevel, dak, ramen, vloer, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Lollum bekijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Skingen, Winsum en Kimswerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Lollum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lollum?

Dit energie maatwerkadvies Lollum is een besparingsadvies met suggesties voor de verduurzaming van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot en met €285,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €255,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Lollum te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Lollum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie