Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kimswerd

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Kimswerd is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en analyseert waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport bieden ze gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke investeringsopties. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kimswerd die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kimswerd

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kimswerd (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een erkende maatwerkadviseur. Geschikte energie experts kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om meerdere offertes te zoeken van ervaren EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kimswerd.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en onderbouwt welke maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je details zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kimswerd laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kimswerd vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energie specialist. Het is slim om een adviseur uit de regio te selecteren. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder delen we contactgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kimswerd

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kimswerd die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder delen wij de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kimswerd

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk hier meer info)€4725,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11800,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4985,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2975,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Kimswerd is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand delen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kimswerd: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco en Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Kimswerd laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is er al voor €3.600 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kimswerd. In dit blokje delen wij een weergave met krachtige en goedkope maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Kimswerd!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kimswerd: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Kimswerd

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder doorzoek je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Kimswerd.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van wanden, vloer, dak, ramen, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kimswerd opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Schalsum, Arum en Zweins).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Kimswerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kimswerd?

Een energie maatwerkadvies Kimswerd is een energieplan met suggesties voor het verduurzamen van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Middels dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €250,00 – €295,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €230,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Kimswerd te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kimswerd voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie