Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zweins

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zweins biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat er mogelijk is. Het energieadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het advies doorzoek je gedetailleerd de kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie vind je de geschatte kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zweins die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zweins

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verminderen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energie-expert komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en het totale rendement Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zweins (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitengevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende maatwerk adviseur. Objectieve adviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om enkele offertes te vragen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zweins.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist bezoekt je aan huis en onderbouwt welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zweins laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zweins vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale energie specialist. Het is wijs om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder vind je adres-informatie van mogelijke energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zweins

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zweins waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over water-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zweins

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2375,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12025,00€615,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4795,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3375,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€24,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,25€6,80 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Zweins is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zweins: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco en United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zweins laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €4.000 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Zweins. Hieronder delen we daarom een overzicht met praktische en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zweins!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zweins: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur analyseert de woning en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Zweins

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bieden we actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zweins.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zweins afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Ried, Skingen en Peins).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zweins

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zweins?

Dit energie maatwerkadvies Zweins is een advies met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 – €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €230,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Zweins op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zweins voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie