Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Skingen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Skingen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je in detail het kostenplaatje en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het energierapport is ontworpen voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een advies met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Skingen die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-skingen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Skingen (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Gekwalificeerde energie adviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om meerdere offertes op te vragen van neutrale adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Skingen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert komt thuis langs en checkt welke opties doelgericht zijn. Kort daarop verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen lees je informatie zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Skingen laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Skingen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale vakman. Wij adviseren om een specialist uit de buurt te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel doorzoek je contactgegevens van mogelijk beschikbare experts die werken in de gemeente Waadhoeke. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Skingen

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Skingen die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de belangrijkste maatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodem-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Skingen

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2355,00€170,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11575,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5235,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3190,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€57,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €360,00€47,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Skingen is een hele goede keuze. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Skingen: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Vattenfall, Essent en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Oxxio, United Consumers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Skingen laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.050 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 tot €325,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Skingen. Hieronder vind je daarom een weergave met populaire en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Skingen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Skingen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Skingen

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand vind je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Skingen.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Skingen bekijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Peins, Kimswerd en Schalsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Skingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Skingen?

Dit energie maatwerkadvies Skingen is een advies inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel het budget en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot €305,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €255,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Skingen te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Skingen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie