Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Peins

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Peins kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en omschrijft de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport onderschrijven ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het energieplan is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de geraamde kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Peins die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-peins

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minimaliseren. In het advies wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze professional neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome maatwerkadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Peins (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan biedt een lijst met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om diverse offertes aan te vragen van ervaren specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Peins.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan mailt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je kenmerken zoals een kostenbegroting, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Peins laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Peins vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand behandelen we namen en adressen van mogelijk interessante vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waadhoeke. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Peins

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Peins waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids introduceren we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Peins

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3300,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4625,00€575,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5330,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3210,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€45,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €37,00€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Peins is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Peins: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie & Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Peins laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.900 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 tot €500,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Peins. Bijgaand tref je een lijst met effectieve en betaalbare energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Peins!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Peins: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Peins

Alle woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder bespreken we actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Peins.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Peins opvragen in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Dongjum, Schalsum en Boer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Peins

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Peins?

Dit energie maatwerkadvies Peins is een adviesrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €225,00 tot ongeveer €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Peins te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Peins voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie