Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dongjum

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Dongjum zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en analyseert de verschillende optie. Het rapport geeft inzicht in welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energierapport tref je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een verslag met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel check je het budget, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Dongjum die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dongjum

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In het rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren adviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dongjum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport bevat een weergaven van alle vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Ervaren maatwerkadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gekwalificeerde adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Dongjum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dongjum laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Dongjum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energie specialist. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder bieden we naam + adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Dongjum

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dongjum waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen we de meest interessante maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen installeren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Dongjum

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3390,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6445,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5170,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2940,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€460,00€39,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,50€32,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Dongjum is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder delen wij extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dongjum: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice, Budget Energie en Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.450 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Dongjum bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.450 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 – €425,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Dongjum. In dit blokje delen wij een schema met handige en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Dongjum!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Dongjum: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Dongjum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand verstrekken we nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Dongjum.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van gevel, vloer, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Dongjum afsluiten in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Hitzum, Boer en Achlum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Dongjum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dongjum?

Een energie maatwerkadvies Dongjum is een plan met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €175,00 tot en met €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Dongjum te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Dongjum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie