Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boer

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Boer geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan bieden ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de populaire maatregelen. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Boer die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-boer

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energiecoach / deskundige. Deskundige en objectieve energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boer (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), EPS gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerk adviseur. Erkende experts zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Boer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt op locatie en stelt vast welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de investering, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Boer laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Boer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde vakman. Het is aan te bevelen om een energie expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van mogelijk interessante energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Boer

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boer waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids kan je aan de slag met de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen opbrengst.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Boer

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4275,00€455,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10775,00€620,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5505,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3280,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€41,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €25,00€27,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Boer is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Boer: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice & Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Boer laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) kost ongeveer €3.250 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 – €325,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Boer. In dit blokje kan je aan de slag met een lijstje met effectieve en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Boer!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Boer: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Boer

Alle woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen we praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Boer.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Boer aanvragen in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Achlum, Ried en Herbaijum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Boer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boer?

Het energie maatwerkadvies Boer is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €340,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €260,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Boer aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Boer voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie