Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Herbaijum

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Herbaijum is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het plan is concreet en vertelt welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport check je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Herbaijum die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-herbaijum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het document wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Herbaijum (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geef je inzicht in diverse maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende adviseur. Objectieve adviesbureaus kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes aan te vragen van betrouwbare vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Herbaijum.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later verstuurt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals een kostenbegroting, de besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Herbaijum laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Herbaijum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een expert uit de omgeving te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van mogelijke experts die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Herbaijum

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Herbaijum waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de gunstigste maatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Herbaijum

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1040,00€430,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11725,00€740,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4875,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2855,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€40,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €560,00€38,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Herbaijum is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte tref je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Herbaijum: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco of Powerpeers, Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Herbaijum bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 tot €550,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Herbaijum. Hieronder check je een lijst met impactvolle en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Herbaijum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Herbaijum: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Herbaijum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder bespreken we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Herbaijum.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Herbaijum gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Tzum, Dongjum en Hitzum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Herbaijum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Herbaijum?

Een energie maatwerkadvies Herbaijum is een plan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit concept plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 – €350,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Herbaijum te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Herbaijum voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een optimale energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie