Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tzum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Tzum geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke opties het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen tref je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is relevant voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Tzum die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tzum

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome expert op het gebied van energie . Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tzum (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Deskundige adviesbedrijven zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes te zoeken van gediplomeerde energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Tzum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist neemt de woning op en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen lees je details zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Tzum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Tzum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale energie expert. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand delen we contactgegevens van goede maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Waadhoeke. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Tzum

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tzum met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bespreken we goede energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Tzum

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3380,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5180,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4865,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2865,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€25,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €360,00€43,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Tzum is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tzum: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Tzum laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.800 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Tzum. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijstje met doelgerichte en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Tzum!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Tzum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Tzum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bespreken we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Tzum.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Tzum afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Nijhuizum, Hitzum en Koudum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Tzum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tzum?

Een energie maatwerkadvies Tzum is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport bespreekt per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke opties jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €240,00 tot ongeveer €320,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €265,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Tzum te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Tzum voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie