Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Koudum

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Koudum is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan verduidelijkt welke werkzaamheden passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je grondig de investering en de terugverdientijd van de populaire maatregelen. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over het budget, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Koudum die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-koudum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze professional check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: Een maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve energiedeskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Koudum (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document helpt je op weg met innovatieve energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Ervaren adviesbureaus kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is beter om verschillende offertes op te vragen van deskundige vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Koudum.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel beschrijven ze details zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Koudum laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Koudum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energie expert. Wij adviseren om een energieadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder check je contactgegevens van betrouwbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Koudum

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Koudum met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder delen we goede vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Koudum

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2345,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6015,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4780,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3345,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€23,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €28,00€27,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Koudum is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder delen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Koudum: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Koudum kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.500 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €175,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Koudum. In dit blokje delen wij een schema met doelgerichte en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Koudum!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Koudum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Koudum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje check je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Koudum.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van gevel, ramen, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Koudum aanvragen in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Folsgare, Franeker en Wolsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Koudum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Koudum?

Een energie maatwerkadvies Koudum is een energieplan met suggesties voor het duurzamer maken van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 t/m €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €265,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Koudum te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Koudum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie