Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Franeker

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Franeker is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan vind je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Franeker die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-franeker

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Franeker (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een schema met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerkadviseur. Geschikte adviesbureaus zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om meerdere offertes te ontvangen van objectieve maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Franeker.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen verkrijg je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Franeker laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Franeker vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. Het is nuttig om een energieadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder behandelen we naam + adresgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Franeker

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Franeker die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder check je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over bodemisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Franeker

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3590,00€380,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€635,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5350,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2900,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€21,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,20€8,15 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Franeker is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder noemen we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Franeker: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Essent, GreenChoice of United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Franeker laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.400 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Franeker. In het gedeelte hieronder check je een weergave met krachtige en voordelige energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Franeker!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Franeker: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Franeker

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand check je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Franeker.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van dak, gevel, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Franeker vergelijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Wolsum, Tzum en Nijhuizum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Franeker

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Franeker?

Het energie maatwerkadvies Franeker is een adviesrapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan bespreekt per maatregel de investering en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 tot wel €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Franeker te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Franeker voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie