Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijhuizum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nijhuizum is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en test wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het plan vind je overzichtelijk de kosten en het rendement van de populaire investeringsopties. Het energierapport is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een energieplan met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel toont het rapport de minimale prijzen, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Nijhuizum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijhuizum

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde vakman. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijhuizum (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport helpt je op weg met alle energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verbeteren van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Ervaren energieadviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om enkele offertes te zoeken van ervaren adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nijhuizum.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijhuizum laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Nijhuizum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Het is aan te raden om een expert nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van professionele maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nijhuizum

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijhuizum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids introduceren we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over dakisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nijhuizum

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4570,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6195,00€1080,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4955,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€335,00€57,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €350,00€44,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Nijhuizum is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Nijhuizum: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie of Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Nijhuizum laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.750 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Nijhuizum. In de box hieronder vind je daarom een weergave met impactvolle en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nijhuizum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Nijhuizum: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Nijhuizum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder vind je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Nijhuizum.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nijhuizum vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Tjalhuizum, Koudum en Folsgare).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nijhuizum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijhuizum?

Dit energie maatwerkadvies Nijhuizum is een rapport met suggesties voor het vergroenen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 tot €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijhuizum te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nijhuizum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie