Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tjalhuizum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Tjalhuizum geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport vind je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per maatregel lees je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Tjalhuizum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tjalhuizum

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tjalhuizum (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies bevat een weergaven van bruikbare energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende adviseur. Objectieve adviseurs kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes te ontvangen van professionele adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een weergave met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Tjalhuizum.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen krijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals het kostenplaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Tjalhuizum laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Tjalhuizum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve vakman. Het is raadzaam om een adviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Tjalhuizum

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tjalhuizum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder vind je de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over energiebesparende maatregelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Tjalhuizum

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1575,00€285,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10750,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4810,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3040,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€350,00€47,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1300,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Tjalhuizum is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tjalhuizum: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Tjalhuizum kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) kost je circa €3.850 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Tjalhuizum. Hieronder vind je daarom een schema met effectieve en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Tjalhuizum!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Tjalhuizum: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Tjalhuizum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder check je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Tjalhuizum.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Tjalhuizum bekijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Tjerkwerd, Folsgare en Breezanddijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Tjalhuizum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tjalhuizum?

Een energie maatwerkadvies Tjalhuizum is een advies met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot en met €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Tjalhuizum te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Tjalhuizum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie