Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Folsgare

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Folsgare kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport check je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het advies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp check je de kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Folsgare die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-folsgare

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In dit rapport wordt grondig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energieadviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Folsgare (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een professionele adviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om meerdere offertes te zoeken van ervaren specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Folsgare.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Folsgare laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Folsgare vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele adviseur. Het is raadzaam om een energie expert uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van erkende energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Folsgare

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Folsgare die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Folsgare

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1365,00€255,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11450,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5030,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3050,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€36,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,00€7,95 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Folsgare is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen wij praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Folsgare: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco & Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.300 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Folsgare aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.050 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Folsgare. Bijgaand delen wij een aantal krachtige en betaalbare energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Folsgare!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Folsgare: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Folsgare

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Folsgare.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Folsgare bekijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Breezanddijk, Wolsum en Nijland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Folsgare

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Folsgare?

Dit energie maatwerkadvies Folsgare is een energieadvies met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Folsgare te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Folsgare voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie