Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Breezanddijk

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Breezanddijk is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies vind je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energieplan is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel vind je de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Breezanddijk die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-breezanddijk

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het document wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Breezanddijk (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende energie-specialist. Deskundige adviesbedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om minimaal 2 offertes op te vragen van professionele adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een weergave met opties die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Breezanddijk.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau neemt de woning op en bekijkt welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens stuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Breezanddijk laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Breezanddijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energieadviseur. Wij adviseren om een energieadviseur uit de buurt te contacteren. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adres-informatie van professionele vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Súdwest-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Breezanddijk

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Breezanddijk die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand check je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over CV-ketels.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Breezanddijk

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1780,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4735,00€555,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4560,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2895,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,45€6,40 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Breezanddijk is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder noemen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Breezanddijk: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie & Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Breezanddijk laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.950 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €550,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Breezanddijk. In het gedeelte hieronder doorzoek je een schema met relevante en betaalbare duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Breezanddijk!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Breezanddijk: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Breezanddijk

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand onderzoek je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Breezanddijk.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Breezanddijk bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Parrega, Nijland en Dedgum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Breezanddijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Breezanddijk?

Dit energie maatwerkadvies Breezanddijk is een adviesrapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke keuzes de meeste besparing opleveren. Middels dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 t/m €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Breezanddijk te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Breezanddijk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie