Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nijland geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies doorzoek je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een plan met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nijland die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijland

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiedeskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijland (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport biedt een lijst met verschillende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. De juiste maatwerkadviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om 2 of 3 offertes aan te vragen van objectieve EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website krijg je een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nijland.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt op locatie en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Kort daarop krijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijland laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nijland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende expert. Het is verstandig om een adviesbureau rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder delen we adres-informatie van erkende EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nijland

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijland die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over ventileren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Nijland

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3520,00€410,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12125,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4675,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2965,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€27,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,55€5,55 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Nijland is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder lees je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nijland: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall en Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Nijland laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.500 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 tot €525,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nijland. Hieronder doorzoek je een overzicht met populaire en betaalbare maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Nijland!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nijland: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nijland

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bespreken we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nijland.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk verschillende individuele subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Nijland bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Dedgum, Tjalhuizum en Tjerkwerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nijland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijland?

Het energie maatwerkadvies Nijland is een besparingsadvies met verschillende opties voor het energiezuinig maken van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €225,00 t/m €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €270,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijland te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nijland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie