Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hitzum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hitzum is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en inspecteert de verschillende optie. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringsopties. Het energieplan is relevant voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een maatwerkrapport met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hitzum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hitzum

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te reduceren In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Let op: Een maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hitzum (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een schema met diverse maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare adviesbureaus zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om diverse offertes op te zoeken van erkende maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hitzum.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en beschrijft welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Vervolgens mailt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hitzum laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hitzum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren vakman. Het is nuttig om een energie-specialist uit de omgeving te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder bieden we contactgegevens van goede adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Hitzum

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hitzum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids delen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hitzum

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3550,00€390,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11900,00€675,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5140,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3265,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€470,00€38,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €630,00€41,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Hitzum is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte lees je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hitzum: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice of Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.800 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Hitzum kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.350 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Hitzum. In het gedeelte hieronder delen we daarom een schema met krachtige en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hitzum!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hitzum: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hitzum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand check je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Hitzum.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van gevel, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hitzum afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Koudum, Achlum en Franeker).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Hitzum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hitzum?

Het energie maatwerkadvies Hitzum is een besparingsplan met suggesties voor de vergroening van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Hitzum te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hitzum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie